Când vine vorba de locuințele noastre vrem ca mediul să fie cât mai confortabil, astfel încât să ne simțim cât mai bine după o zi lungă la muncă sau în zilele mai proaste.

Pe lângă alte aspecte importante pentru o atmosferă plăcută, precum lumina ideală, nu multe persoane își dau seama că temperatura din încăpere este și ea extrem de importantă.

Citește și: Cod galben de vijelii în 8 județe și în București! HARTA zonelor vizate de avertismentul meteorologilor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

casa, temperatura ideala, medici

Medicii spun care este temperatura ideală pentru un stil de viață sănătos

Specialiștii spun că organismul uman se simte cel mai bine atunci când în locuință sunt între 16 și 18 grade Celsius. Această temperatură este considerată confortabilă pentru un stil de viață normal, fiind îmbrăcați specific anotimpului de afară. Dacă temperatura din interiorul locuinței rămâne între 16 și 18 grade Celsius este asigurat un echilibru bun între sănătate și un stil de viață armonios.  

Este foarte important ca temperatura din casă să nu fie foarte scăzută.

Pentru ca în locuință să nu apară umezeala și mucegaiul este bine să fie în permanență peste 14 grade Celsius. Dacă într-o încăpere există gresie și faianță este bine ca temperatura să fie chiar mai ridicată de minimul de 14 grade Celsius pentru a vă asigura că nu vă confruntați cu mucegaiul.

Este important ca, mai ales pe timpul iernii, să nu încălzim în permanență locuința, 24 de ore pe zi.

Specialiștii în energie spun că spațiul nu va fi mai unul plăcut dacă sursa de căldură este pornită mereu. Este recomandat ca, în cazul în care în casă există o centrală termică, aceasta să fie setată să funcționeze doar în momentele în care folosiți apa caldă sau vreți să încălziți locuința.

Modul în care ajustați termostatul poate să vă aducă și economii importante, pe lângă un stil de viață mai plăcut. Chiar și în perioada iernii, specialiștii recomandă ca temperatura din spațiul de locuit să nu depășească 20 de grade Celsius.

Citește și: Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza ANM pe următoarele 4 săptămâni aduce surprize

casa, temperatura ideala, medici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si