Un bărbat în vârstă de 88 de ani, care este cel mai longeviv condamnat la moarte din lume, a fost achitat de un tribunal japonez, informează BBC.

Citește și: Vladimir Putin avertizează Occidentul că va folosi arme nucleare dacă Rusia este lovită cu rachete convenționale

Iwao Hakamada, care se află în așteptarea execuției de mai bine de jumătate de secol, fusese găsit vinovat în 1968 pentru uciderea șefului său, a soției acestuia și a celor doi copii adolescenți ai lor.

Bătrânului de 88 de ani i s-a acordat recent rejudecarea procesului pe fondul suspiciunilor că anchetatorii ar fi implantat ilegal dovezi care au condus la condamnarea lui pentru crima cvadruplă.

Cea mai lungă "saga" din istoria proceselor din Japonia

Verdictul pune capăt uneia dintre cele mai lungi și mai faimoase "saga juridice" din Japonia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În 2014, Hakamada a fost eliberat din închisoare și a primit dreptul la rejudecare de către un tribunal japonez, după ce avocații apărării au arătat că ADN-ul din petele de sânge găsite pe hainele despre care se presupune că ar fi fost purtate de ucigaș nu se potrivește cu datele sale biologice.

De atunci bărbatul trăiește sub îngrijirea surorii sale, din cauza stării sale psihice deteriorate.

Rejudecarea procesului a durat alți 10 ani, iar verdictul final a fost dat joi dimineață. Instanțele japoneze puteau să decidă dacă Hakamada va fi scutit total de acuzații sau va fi spânzurat.

Din fericire, decizia a fost una favorabilă celui judecat. Hakamada este doar al cincilea condamnat la moarte căruia i se acordă o nouă judecată în istoria postbelică a țării asiatice.

Iwao Hakamada

Iwao Hakamada, în tinerețe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si