În loc de furtuni devastatoare, ne- am trezit cu iarnă peste România. A nins în zonele montane din țara noastră, iar temperaturile au scăzut sub pragul înghețului. Pe Transalpina și Transfăgărășan, drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire ca să curețe drumurile și să împrăștie material antiderapant, a transmis Cristian Saggabgh.

Iarna și-a întrat în drepturi, în România

Vântul a suflat cu putere la peste două mii cinci sute de metri înălțime și temperaturile au scăzut cu mult sub pragul normal al acestei perioade. Minus cinci grade celsius s- au înregistrat în această dimineață la Vârful Omu, iar iarna pare că s a instalat confortabil în vârf de munte.

Primul episod de iarnă a fost înregistrat și în Poiana Brașov, la cota o mie opt sute în Masivul Postăvaru a nins abundent, iar muntele a fost acoperit de ceață.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro

Pe Transalpina a căzut a doua ninsoare serioasă din această toamnă. Termometrele au înregistrat minus două grade celsius, suficient cât ploaia de aseară să se transforme în polei și gheață.

Pentru că exista pericol de accidente drumarii au intervenit de dimineață cu un utilaj cu lamă și material antiderapant și au curățat drumul cuprins între Rânca și Obârși a Lotrului.

A nins și pe Transfăgărășan și s a depus un strat de zăpadă de câțiva centimetri.

La peste două mii de metri altitudine, în munții Făgăraș, temperaturile au scăzut aproape de pragul înghețului.

Iarna și a intrat în drepturi și în județul Suceava. A nins puternic pe masivul Rarău, iar stratul de zăpadă măsoară aproape douăzeci de centimetri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si