Mai multe sate din Galați au fost măturate de viituri. Străzile au fost acoperite de ape, iar oamenii au așteptat și încă așteaptă să fie salvați.

Operațiunile autorităților au început încă de aseară, când județul se afla sub cod portocaliu de ploi torențiale, cu risc de inundații. Din păcate, viiturile puternice au ucis cinci persoane.

Inundații apocaliptice Galați

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Bătrânii din Galați, strigăt disperat de ajutor

Cinci persoane au pierit în viiturile care au distrus mai multe localități din județul Galați. Este vorba despre localitățile Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș. Peste 5.000 gospodării au fost afectate, iar autortitățile se luptă pentru a ajunge la toți aflați în nevoie.

La Galați a ajuns și premierul Marcel Ciolacu. Prim-ministrul a fost însoțit de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, de ministrul apărării, Angel Tîlvăr, de ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, dar şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Sunt prea bătrână pentru aşa ceva. Ajutaţi-ne, că nu mai putem!, i-a spus, cu ochii în lacrimi, o femeie din Slobozia Conachi, lui Marcel Ciolacu, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Inundații apocaliptice Galați

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Autoritățile se deplasează cu greu prin apa care a acoperit tot în cale. Bătrânii sunt scoși pe brațe sau cu barca din locuințele distruse. Până în acest moment, 252 de persoane au fost evacuate.

În timp ce unii bătrâni așteaptă să fie scoși din apa care i-a inundat, alții refuză să își părăsescă locuințele.

Şi acum este o persoană care refuză să plece. A spus că aşteaptă să vină fiica ei,  a declarat primarul din Slobozia Conachi, potrivit gandul.ro.

Și județul Vaslui a fost puternic afectat de viituri. Autoritățile anunță că traficul este îngreunat pe trei drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și zece drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

Pe teren, operațiunile de intervenție sunt executate de peste 700 cadre ale MAI, pompieri, polițiști, jandarmi și IGAv, precum și 217 mijloace de intervenție.  

Județul Galați se află până în această seară sub cod galben de ploi, potrivit Adminsitrației Naționale de Meteorologie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si