„Vorbesc de multă vreme despre Al Treilea Război Mondial și nu vreau să fac predicții pentru că predicțiile se împlinesc întotdeauna. Dar suntem foarte aproape de catastrofa globală”, a spus fostul președinte Donald Trump.

Citește și: VIDEO Război între Iran și Israel. A fost aprinsă scânteia care aruncă în aer Orientul Mijlociu- ce urmează? 

Donald Trump i-a criticat din nou pe actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden, și pe vicepreședintele Kamala Harris pentru escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Absența lui Joe Biden de la masa discuțiilor este de vină pentru curajul Iranului de a bombarda Israelul, consideră candidatul republican la președinția SUA. 

„Avem un președinte inexistent și un vicepreședinte inexistent care ar trebui să fie la conducere. Dar nimeni nu știe ce se întâmplă. Au fost la o strângere de fonduri în San Francisco”, acuză Donald Trump.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”- wowbiz.ro

Donald Trump spune că dacă Harris câștigă alegerile din noiembrie, s-ar ajunge la un haos în masă pe scena mondială.

Iranul a lansat marți un atac masiv cu rachete asupra Israelului, la scurt timp după ce SUA au avertizat că mișcarea militară este iminentă. 

„Dacă aș fi fost la conducere, atacul de astăzi asupra Israelului nu s-ar fi întâmplat niciodată. Toate lucrurile despre care vorbim nu s-ar fi întâmplat niciodată, inclusiv acea retragere greșită care ne-a făcut să arătăm atât de rău”, a spus el, referindu-se la retragerea forțelor americane din Afganistan în 2021.

„Dacă voi câștiga, vom avea din nou pace în lume. Garantez că vom avea din nou pace în lume”, a adăugat Trump.

„Și dacă Kamala mai primește patru ani – de neconceput, nu? — dacă mai are patru ani, lumea se termină în fum”.

Fostul președinte a susținut de mult timp că abordarea sa dură cu privire la politica externă ar fi o modalitate eficientă de a preveni conflictele globale, chiar dacă mesajele sale i-au alarmat pe aliații americani.

În calitate de președinte SUA, Donald Trump a retras țara din acordul nuclear cu Iranul, în ciuda opoziției unor aliați și a reimpus sancțiuni dure asupra Teheranului.

Declarațiile lui Trump au fost făcute în Waunakee, Wisconsin, prima dintre cele două opriri planificate pentru marți, 1 octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si