Şase persoane au fost ucise într-un atac israelian care a vizat, în noaptea de miercuri spre joi, un centru de ajutor al Hezbollah în centru Beirutului, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii.

Atacul armatei israeliene a provocat "doi morţi pe loc", iar "numărul morţilor a crescut la şase după ce patru dintre răniţi au decedat din cauza rănilor", potrivit presei internaționale.

Alte şapte persoane rănite au fost transferate la spitalele din capitala Libanului.

Un oficial al organizaţiei de salvare a mişcării şiite a declarat că raidul "a vizat centrul de protecţie civilă al autorităţii" în districtul Bachoura, în centrul capitalei libaneze.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Este a doua lovitură israeliană care vizează centrul capitalei libaneze de la începutul conflictului dintre mişcarea islamistă pro-iraniană şi Israel, pe 8 octombrie 2023.

Armata israeliană a emis, de asemenea, un nou ordin de evacuare pentru zonele din sudul Beirutului, în noaptea de miercuri spre joi, anunţând posibile lovituri împotriva Hezbollah, care susţine că rezistă în faţa înaintării forţelor israeliene în sudul Libanului.

Lovitura din cartierul Bachoura survine după o serie de bombardamente care au vizat suburbiile sudice, miercuri seara, a treia serie de raiduri israeliene vizând acest bastion al Hezbollah din afara Beirutului în mai puţin de 24 de ore şi vizat în mod constant de aproximativ zece zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si