Close sidebar
Close sidebar

(Re)amenajarea unei camere de student pare dificilă? Noi te învățăm la ce să acorzi atenție!

De cele mai multe ori, admiterea la facultate implică și relocarea într-un alt oraș. Majoritatea studenților începători optează pentru instituții de învățământ de renume, ajungând să locuiască fie în chirie, fie în camere de cămin.

Madalina Grigore,

(Re)amenajarea unei camere de student pare dificilă? Noi te învățăm la ce să acorzi atenție!

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Important de precizat este faptul că, indiferent de locația în care vor sta următorii 3-4 ani, este esențial ca aceștia să se bucure de un spațiu care să le ofere sentimentul de "acasă", un loc funcțional și bine organizat.

Indiferent unde își petrec studenția, în această etapă crucială a vieții educația se îmbină cu distracția, însă echilibrul este cheia. Dar, de multe ori, distracția primează studiului, ceea ce nu este un lucru rău când ești tânăr.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Din acest motiv, spațiul în care studentul își desfășoară activitățile trebuie să îi transmită sentimentul de "acasă" și să îl facă să se întoarcă cu plăcere ori de câte ori pleacă. În acest context, amenajarea unei camere adecvate vârstei și noii etape de viață, chiar cu un buget redus, este un proces 100% realizabil.

Aspecte esențiale în (re)decorarea camerei de student

Dacă amenajarea începe de la o cameră complet goală, posibilitățile de decorare sunt practic infinite.

Începând de la această premisă este vital ca o cameră de student să fie amenajată cât mai funcțional. Se sugerează așezarea unor postere pe pereți, draperii și perdele, precum și mobilier în culori neutre pentru a adăuga un plus de vitalitate.

Canapeaua extensibilă, cea mai bună alegere

Deși un pat mediu poate părea mai confortabil decât o canapea este esențial ca mobilierul să nu ocupe tot spațiul din cameră.

A achiziționa o canapea extensibilă este o idee excelentă, deoarece lasă suficient loc liber; cea cu un compartiment de depozitare este perfectă pentru așezarea păturilor, lenjeriilor de pat și pernelor.

Dulapul pentru haine și alte accesorii

Pentru economisirea spațiului se recomandă dulapuri înalte pentru a depozita hainele, prosoapele, încălțămintea și alte obiecte de uz personal. Un dulap cu rafturi este o idee bună pentru a organiza corect obiectele personale, dar și materialele pentru cursuri, proiecte sau cărți.

Biroul, minimalist, dar funcțional

Viața de student poate fi rezumată printr-un singur cuvânt: minimalism. Un birou mic, însoțit de un model de scaune ergonomice, este tot ce are nevoie un student. Este important ca scaunul ales să fie confortabil, astfel încât să se asigure toate condițiile de studiu pentru examene.

Articole pentru pat

Lenjeriile de pat de calitate sunt esențiale. Cele mai potrivite sunt modelele realizate din bumbac ranforce (este rezistent), satinat (este moale și lucios) sau percale (este durabil și ușor de curățat). Având în vedere că bugetul de student este limitat, este important să aibă lenjerii de pat de calitate, care să reziste în timp.

Patul sau canapeaua ar trebui acoperite în timpul zilei cu o cuvertură sau un pled. Nu doar că este mai igienic astfel, dar ia în considerare că vizitatorii se vor așeza pe pat, aici vei lua o gustare în timp ce studiezi și poate vei face chiar și un pui de somn în hainele cu care te-ai plimbat toată ziua prin oraș.

Cât mai multe locuri de depozitare

Pe parcursul anilor de studiu se acumulează o multitudine de materiale didactice, de la notițe de curs la proiecte sau materiale de lucru. Astfel, fiecare student are nevoie de spații suficiente pentru a-și depozita și a aranja aceste materiale. Cutii sau coșuri de ratan, dispuse vertical, pot fi ideale în acest sens. Dacă bugetul este limitat, se poate opta pentru cutii de carton rezistente, acoperite cu diverse postere. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI