Close sidebar
Close sidebar

Reacţia lui Klaus Iohannis, după moartea militarului de la Alba Iulia. Ce a cerut cu insistenţă Preşedintele

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familia lui Alexandru, militarul mort la Alba Iulia, în timp ce ajuta la descărcarea unui tanc.

Totodată Preşedintele a cerut şi augumentarea anchetei pe care autorităţile au demarat-o în acest caz. "Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristeţe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a decedat în timp ce participa la activităţile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune", anunţă Preşedinţia.

Ce s-a întâmplat

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Un militar a murit, vineri, în timp ce descărca un tanc pentru parada de 1 Decembrie. Incidentul s-a produs în gara din Alba-Iulia şi se pare că bărbatul a atins firele de înaltă tensiune.Militarul mort la Alba-Iulia făcea parte din Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, aun anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Aceştia au precizat că a fost deja anunţat Parchetul Militar care va prelua dosarul, fiind, de asemenea, făcută o anchetă de către o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

”Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia. Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de  1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, au precizat reprezentanţii MApN.

Potrivit acestora, plutonierul Orosz avea 33 de ani, era necăsătorit şi avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007 şi efectuase o misiune în Afganistan.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI