Close sidebar
Close sidebar

Record la extrădare! Cât a durat, de fapt, ”operațiunea Radu Mazăre”! Ana Birchall, mult mai eficientă decât Tudorel Toader

Extrădarea lui Radu Mazăre a fost cea mai rapidă din istoria fugarilor români.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Ana Birchall, Ministru interimar al Justiției, a stabilit un nou record în materie de extrădare. Procedura a durat, conform unei declarații oferite de aceasta pentru digi24.ro de vineri de la ora 13:15 până marți la 17:19.

Ministrul  Justiţiei Ana Birchall a anunţat marți că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de autorităţile din Madagascar şi că, de acum, vor fi puse în aplicare, în regim de urgenţă, dispoziţiile privind preluarea fostului primar. Radu Mazăre va fi extrădat, anunţă deja presa din insula unde s-a adăpostit fostul lider PSD, scrie digi24.ro.

Citeste si: Radu Mazăre va fi adus în ţară în 20 mai

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

L'Express de Madagascar, citând afirmaţiile ministrului Justiţiei din această ţară. Jean Jaques Randrianasolo a subliniat că această persoană condamnată va fi deferită justiţiei române, "Procedura de extrădare a fost admisă de autorităţile din Madagascar. De acum sunt puse în aplicare în regim de urgenţă dispoziţiile privind preluarea din Madagascar a lui Radu Mazăre, sub escortă, de către autorităţile competente din România”, a declarat Ana Birchall.

În cazul Elenei Udrea și al Alinei Bica, procedura de extrădare nu a fost realizată niciodată. În luna octombrie 2018, cele două au fost reținute de autoritățile din Costa Rica, dar Ministerul justiției din România nu s-a grăbit cu procedurile de extrădare, astfel încât în luna decembrie Statul român a fost nevoit să renunțe la aducerea celor două în țară, pentru că între timp condamnările lor fuseseră suspendate ca urmare a unei decizii a CCR.

A doua zi dup arestarea Elenei Udrea, întrebat când va fi adusă în țară, Tudorel Toader a răspuns:  „Haideţi să nu facem din personajul de care vorbiți un subiect naţional. Un ministru al justiției vorbește despre toți în mod egal. Nu ăsta e rolul Ministrului Justiției”, a spus Toader.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI