In articol:
Ingrediente:
Pentru primul blat:
6 ouă;
7 linguri de zahăr;
2 linguri apă;
7 linguri de făină;
Pentru al doilea blat
6 ouă;
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
150 grame nuca de cocoș;
2 linguri de făină.
Ingrediente pentru cremă
6 gălbenușuri;
8 linguri de zahăr pudra+ încă 4 linguri;
300 g unt;
esență de vanilie.
Modul de preparare:
Pentru primul blat se bat spumă 6 albușuri cu 7 linguri de zahăr, 2 linguri apă.
Citeste si: Două ingrediente și 20 de minute! Prajitura delicioasă e gata!
Cele 6 gălbenușuri rămase de la al doilea blat, se fierb pe abur împreună cu 8 linguri de zahăr pudra, până se îngroașă. Se lasă la răcit și apoi se amestecă cu untul frecat spumă cu cele 4 linguri de zahăr pudră. Se adaugă esență de vanilie, atât cât ne place la gust și se trece la montarea prăjiturii.
Crema se pune peste primul blat, peste care se așează al doilea și deasupra se face o glazură cu cacao și se presară fulgi de nuca de cocos.
Glazură de cacao:
Se amestecă pe foc, 150 g zahăr pudră, cu două linguri cu cacao, 3 linguri de apă și două-trei linguri de ulei. Uleiul se pune în glazură, doar după ce se ia de pe foc. Se lasă doar un pic să se răcorească, că să nu se îngroașe și să se poată întinde.