Close sidebar
Close sidebar

Reportaj impresionant. Migrantii blocati in Serbia se tem sa ajunga in Romania: "Faci puscarie 6 luni daca te prind". Le este frica de Ungaria si Bulgaria si se roaga sa ajunga in Franta sau Germania

Pressalert.ro a publicat un reportaj incredibil despre situatia migrantilor din Belgrad, Serbia. Jurnalistii din Timisoara i-au vizitat pe migrantii mutati din tabara de carton, de langa autogara, in cladirile de la marginea orasului.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Oamenii sunt foarte speriati si viseaza sa ajunga in Franta sau Germania. Se tem de Romania si Bulgaria si spun ca in Serbia e bine, dar nu intentioneaza sa stea mult. Toti vor sa plece cat mai repede.

"Când te prinde Poliţia, in Bulgaria, te bate, îţi fură telefonul şi îţi ia toţi banii din buzunar", a spus un emigrant pentru pressalert.ro.

Cei mai multi migranti vin dinspre granita cu Bulgaria, unde ajung din Turcia, iar cea mai mare problema a lor este sa treaca de Ungaria.

"De nouă ori am încercat. M-au prins, m-au deportat, iar m-au prins şi tot aşa. Pe alţii i-au bătut poliţiştii unguri şi au pus câinii să-i muşte", povesteşte un afgan.

"La unguri ne-au prins şi ne-au dat înapoi. Apoi, am plecat 22 de oameni, noaptea pe jos, pe direcţia Subotica spre România. Nu am trecut pentru că am văzut în depărtare poliţiştii români.

Ne-au spus unii că dacă te prind în România stai şase luni la închisoare. E periculos în România", spune pakistanezul Halil.

De altfel, toti emigrantii stiu acest lucru si de asta se tem de Romania: "puşcărie şase luni dacă te prind în România".

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

Foto: Adrian Pîclişan

Vezi imagini din tabara de la marginea Belgradului aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI