Close sidebar
Close sidebar

Reteta ardeleaneasca de Craciun: turta dulce cu scortisoara

Parca nu e Craciun daca in casa nu miroase a turta dulce si scortisoara. In Ardeal, gospodinele au inceput serios pregatirile. Nu se cade sa vina colindatorii si gazda sa nu le dea o turta dulce. ##VIDEO38929##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Secret: atat va putem spune cand vine vorba despre reteta de turta dulce. Nici o gospodina nu vrea sa dezvaluie misterul insa noi am aflat cate ceva.

Ioana Crisan-cofetar: Scortisoara, nucsoara, anason, piper Sarawak si mult suflet Aluatul trebuie intins sa aiba o grosime potrivita, nici prea gros nici prea subtire. El oricum in timpul coacerii o sa creasca ca are si praf de copt.

Nu se lasa in cuptor mai mult de 10 minute. Acum depinde de puterea focului.

"O sa le fac ochisori, gurita, o sa si incep sa fac. La baieti le facem nasturei. Vom colora inimioara, sa fie rosie, in spiritual Craciunului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Turta dulce se face in fiecare casa inainte cu o saptamana de sarbatoarea Nasterii Domnului. Traditia spune ca nu avem voie sa  gustam pana in seara de ajun.

Ioana Crisan- cofetar: in momentul acesta este putin tare si foarte crocanta, da pana vine Mosu o sa fie moale si numa buna de mancat.

Cu glazura sau fara, in forma de inima, brad sau om de zapada, turta dulce este vedeta targului de Craciun de la Cluj Napoca.

Si se vinde mai ceva ca globurile de atarnat in brad.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI