Rețetă de gogoșari în oțet: Greșeala pe care trebuie să o eviți
Rețetă de gogoșari în oțet. Iată cum se pun gogoșarii în oțet, în mod corect! Vezi care este secretul rețetei!
Rețetă de gogoșari în oțet: Gogoșarii murați sunt nelipsiți de pe rafturile din cămara pentru iarnă, așa că vă vom prezenta o rețetă inedită pe care să o încercați pentru sezonul rece!
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de gogoșari în oțet!
Mai întâi trebuie să alegi cu grijă gogoşari proaspeţi şi sănătoşi. După care, aceștia se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se păstrează numai gogoşarii sănătoşi, fără mucegai sau părţi moi. Apoi, se pun într-un vas mai mare şi se presară cu sare şi zahăr. Se acoperă şi se lasă de seara până dimineaţa. Se păstrează sucul care se lasă din gogoşari.
Citeste si: Rețetă murături asortate pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare
Pasul următor: lauți un borcan care se poate închide etanş, foarte bine spălat şi uscat, se pun câteva frunze de ţelină, 2-3 căţei de usturoi şi câteva boabe de piper şi muştar. Apoi, se pun jumătăţile de gogoşari şi rădăcina de ţelină tăiată felii. Deasupra se pun crenguţe de ţelină şi restul de usturoi, piper şi muştar.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
După care, se toarnă 80 ml oţet în care s-a dizolvat mierea de albine şi sucul care s-a lăsat din gogoşari. Dacă lichidul nu este suficient, se mai adaugă şi restul de oţet.
Citeste si: Ce beneficii și contraindicații are varza murată?
La final, se închide borcanul şi se pune la fiert, într-un vas cu apă. Se lasă numai 10-15 minute, apoi se opreşte focul şi se acoperă vasul cu un capac şi un şervet gros.
Gogoșarii murați se păstrează pentru iarnă, într-un loc rece.
Citeste si: Cum se prepară sufleul de conopidă: O rețetă delicioasă!