Close sidebar
Close sidebar

Reteta delicioasa de post. Dovlecei pane stropiti cu mujdei de usturoi

Postul nu mai e de mult o corvoada. Cu atat de multe retete la indemana, a devenit, din contra, o placere. Pe langa miile de feluri in care poti pregati legume, variatatea de produse de post de pe piata creste de la an la an.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Totusi, retetele de baza raman cele mai gustoase. Si ce poate fi mai delicios si usor decat niste dovlecei pane stropiti cu usturoi? Uite ce ingrediente iti trebuie
Ingrediente Dovlecei pane cu usturoi
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm), ulei pentru prajit, 100 gr faina, sare.

Pentru compozitia de pane: 2 oua, faina, sare, 5 catei de usturoi zdrobiti, sare si  piper dupa gust.

Preparare Dovlecei pane cu usturoi

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Dovlecelul se curata de coaja, apoi il  taiem felii si  presaram cu sare. Lasam cca 20  min, apoi scurgem zeama formata.
Feliile de dovlecel se tamponeaza  cu un servet uscat si se trec prin faina. Ouale se mixeaza cu  sare, piper,  usturoiul zdrobit, apa si faina. Feliile de dovlecel se trec prin compozitia de pane ( ca si la snitel) si le prajim in ulei fierbinte, pe ambele parti.

Dupa prajire se scot  pe un servet absorbant, pentru a indeparta  surplusul de ulei.

Servim cu mujdei  sau cu sos de iaurt si usturoi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI