Close sidebar
Close sidebar

Reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci iarna asta. Mere coapte cu scortisoara, miere si nuci

Cu siguranta mirosul de mere coapte si scortisoara iti aduc aminte de vremurile din perioada sarbatorilor. Cu toate ca este un desert extrem de simplu si rapid, acest desert se poate servi chiar si la o cina festiva. Tot ce trebuie sa faci este sa il servesti cu putina inghetata si un sirop de ciocolata. Uite ce ai nevoie:

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

NGREDIENTE
4 mere acrisoare mari
50 g unt
2 pliculete zahar cu aroma de scortisoara
2-3 linguri miere de albine
7-8 nuci mari


Merele se curata de coaja si li se scoate cotorul.Nucile se sparg, se alege miezul apoi se taie mai mic cu cutitu.Se unge o tava cu unt,iar untul care ramane de la uns se imparte in 4 si se pune in interiorul fiecarui mar,tot in interiorul merelor se presara putin zahar cu scortisoara,apoi se amesteca miezul de nuca cu zahar cu aroma de scortisoara si se pune cu o lingurita in fiecare mar.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Merele se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumenesc usor si se inmoaie.Dupa ce se scot din cuptor se i-a cate un mar,peste care se pune miere de albine si inca un praf de scortisoara.

Sursa: Bucataras.ro

Foto: Bucataras.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI