Reteta perfecta pentru o duminica in familie. Aceste chiftele sunt speciale si se fac cat ai clipi
Combinatia de orez cu carne tocata este pe gustul multora. Din acest motiv am preparat niste chiftelute de orez umplute cu carne, foarte delicioase si usor de preparat. Ai nevoie de ingrediente proaspete si doar de o ora pentru coacere.
Chiftelute de orez umplute cu carne – Ingrediente
Pentru blat
250 g orez
100 g cascaval
1 ou
50 g faina
1 ceapa mica
ulei
sare
piper
Pentru umplutura
150 g ciuperci
300 g carne de porc
150 g sunca de Praga
1 ceapa mare
sare
piper
½ legatura patrunjel
1 lingura bulion
Pentru crusta
150 g faina
150 g pesmet
2 oua
Chiftelute de orez umplute cu carne – Mod de preparare
Speli orezul si-l fierbi cu un praf de sare. il scurgi bine si-l lasi sa se raceasca. Amesteci intr-un castron orezul cu cascavalul ras, oul, ceapa tocata marunt si o lingura de ulei. Adaugi sare si piper, dupa gust, apoi omogenizezi bine amestecul.
Cureti ciupercile si ceapa. Le speli, le scurgi si le toci. Tai marunt sunca de Praga. incingi ulei si le calesti. Dupa 3-4 minute, adaugi carnea tocata. Mai lasi 5 minute, torni un pic de apa, lasi sa se mai fiarba si adaugi bulionul.
Amesteci de cateva ori, potrivesti de sare si de piper, si adaugi patrunjelul tocat marunt. Lasi sa se combine bine aromele si dai deoparte.
Iei cu o lingura compozitie de orez si o intinzi in palma. Peste ea adaugi o lingurita, doua din umplutura de carne. Modelezi chifteluta astfel incat sa acoperi complet umplutura cu amestecul de orez. Repeti operatiunea pana cand epuizezi ingredientele.
Dai chiftelutele, respectand de fiecare data ordinea: prin faina, ou si pesmet.
Le prajesti in baie de ulei pana devin rumene. Le pui pe servetele de bucatarie (pentru a inlatura excesul de grasime) intr-o tava incapatoare si le lasi sa se raceasca un pic. Le servesti calde sau reci, cu salata de sezon.

Ai nevoie de ingrediente proaspete si doar de o ora pentru coacere.

Chiftelute de orez umplute cu carne –

Ingrediente

Pentru blat

250 g orez

100 g cascaval

1 ou

50 g faina

1 ceapa mica

ulei

sare

piper

Pentru umplutura

150 g ciuperci

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Care sunt scenariile pentru turul 2. Oferta Elenei Lasconi: Guvern PSD-PNL-USR-UDMR. Varianta lui Georgescu: Guvern AUR- antena3.ro

Citeste si: VIDEO. Călin Georgescu pune la îndoială existența războiului din Ucraina: ”Ați fost acolo? Puteți să spuneți 100% că așa e?”- stirileprotv.ro

300 g carne de porc sau pui

150 g sunca de Praga

1 ceapa mare

sare

piper

½ legatura patrunjel

1 lingura bulion

Pentru crusta

150 g faina

150 g pesmet

2 oua

 

Mod de preparare

Speli orezul si-l fierbi cu un praf de sare.

Il scurgi bine si-l lasi sa se raceasca. Amesteci intr-un castron orezul cu cascavalul ras, oul, ceapa tocata marunt si o lingura de ulei. Adaugi sare si piper, dupa gust, apoi omogenizezi bine amestecul.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Elton John continuă să își piardă vederea. De ce boală suferă artistul?- radioimpuls.ro

Citeste si: Călin Georgescu, halucinant. Cum s-a întâlnit cu o altă specie „în niciun caz umană" și ce crede despre piramide și primul pas pe Lună- antena3.ro

Cureti ciupercile si ceapa. Le speli, le scurgi si le toci. Tai marunt sunca de Praga. incingi ulei si le calesti. Dupa 3-4 minute, adaugi carnea tocata.

Mai lasi 5 minute, torni un pic de apa, lasi sa se mai fiarba si adaugi bulionul. Amesteci de cateva ori, potrivesti de sare si de piper, si adaugi patrunjelul tocat marunt.

Lasi sa se combine bine aromele si dai deoparte.Iei cu o lingura compozitie de orez si o intinzi in palma.

Peste ea adaugi o lingurita, doua din umplutura de carne. Modelezi chifteluta astfel incat sa acoperi complet umplutura cu amestecul de orez.

Repeti operatiunea pana cand epuizezi ingredientele.Dai chiftelutele, respectand de fiecare data ordinea: prin faina, ou si pesmet.

Le prajesti in baie de ulei pana devin rumene. Le pui pe servetele de bucatarie (pentru a inlatura excesul de grasime) intr-o tava incapatoare si le lasi sa se raceasca un pic.

Le servesti calde sau reci, cu salata de sezon.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si