Reţetă zacuscă cu 5 kg. de vinete: Iată cum se prepară
Zacusca cu vinete se numără printre cele mai gustoase preparate. Este ușor de pregătit și are un gust formidabil. Iată cum se prepară, pas cu pas!
Rețetă zacuscă. Întâi de toate, se coc bine toate legumele și se curăță de coajă și de semințe. Pentru că se folosește o cantitate mare de ceapă, toacă toată ceapa din timp și las-o să se scurgă într-o sită. Condimentele se adaugă la final.
Citeste si: Vinete umplute cu carne tocată: Iată reţeta specială a verii!
Începe prin a pune jumătate din cantitatea de vinete la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari. Restul legumelor se taie cubulețe, ca și ceapa.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
După care, se curăță vinetele și gogoșarii de pielița arsă și și se toacă mărunt ori se mixează. Totul se pune la călit în ulei ceapa tăiată cubulețe, când a devenit sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude.
Se lasă 15 minute să se călească.Citeste si: Zacuscă de vinete cu ciuperci şi ardei copt: Reţeta delicioasă
Mai apoi, se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute, amestecând, până ce este bine scăzută. Se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.
Citeste si: Reţetă de fasole verde cu usturoi: Greşeala pe care trebuie să o eviţi