Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Rezervele de oxigen ale submarinului Titan s-au terminat! Ce se va întâmpla în continuare?

Misiunea de salvare a persoanelor aflate la bordul submersibilului Titan pare a fi în zadar. Rezervele de oxigen s-au epuizat. Ce se poate întâmpla de acum încolo cu cei cinci bărbați de la bordul submarinului?

Estera Maria,

Rezervele de oxigen ale submarinului Titan s-au terminat! Ce se va întâmpla în continuare?

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este oficial! Misiunea de căutare a celor cinci pasageri de la bordul submarinului Titan a intrat în faza critică! Rezervele de oxigen sunt epuizate.

În submarin se aflau cinci persoane: proprietarul companiei care a organizat expediția, un miliardar britanic, un celebru explorator francez, un tată și un fiu care aparțin uneia dintre cele mai influente familii din Pakistan, dar și un scafandru care a efectuat expediția de peste 70 de ori.

La momentul scufundării, submersibilul era dotat cu rații de provizii și oxigen pentru 4 zile. Luni, Paza de Coastă a estimat, în cadrul unei conferinţe de presă, că echipajul de la bord ar mai avea rezerve de oxigen pentru 70- 96 de ore. 

Citește și: OceanGate poate câștiga orice proces legat de submarin: „Toată lumea de la bord știa că aceasta nu era o vacanță”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un expert în medicină hiperbară de la Universitatea Memorial din St John's, Newfoundland, a explicat pentru BBC că a rămâne fără aer nu este singurul pericol cu care se confruntă cei de la bord.

Este posibil ca nava să fi rămas fără energie electrică, care probabil are un rol în controlul cantităţii de oxigen şi dioxid de carbon din interiorul ei.

Ce se poate întâmpla în continuare?

Proporția de dioxid de carbon crește, în absența nivelului de oxigen. 

„Pe măsură ce nivelurile de dioxid de carbon se acumulează, atunci devine sedativ, devine ca un gaz anestezic şi vei adormi",

a explicat medicul.

O cantitate prea mare de gaz în sângele unei persoane, cunoscută sub numele de hipercapnie, poate să o ucidă, dacă nu este tratată la timp.

Un fost căpitan de submarin al Marinei Regale, Ryam Ramsey, a spus că s-a uitat pe internet la videoclipuri cu interiorul submarinului Titan și nu a văzut niciun sistem de eliminare a dioxidului de carbon, numit epurator.

Există un risc ridicat de hipotermie

Echipajul din adâncuri este expus unui risc ridicat de hipotermie. Căpitanul Ramsey a spus că, dacă submersibilul se află pe fundul mării, temperatura apei va fi în jur de 0 grade Celsius. În cazul în care electricitatea s-a pierdut de la bord, submarinul nu va mai genera energie și nici căldură.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Turiștii de pe submersibilul Titan ar fi putut muri în urmă cu câteva ore bune din cauza intoxicării cu dioxid de carbon: „Oamenii s-ar putea sufoca înainte ca oxigenul să se termine”

„Dacă sunt inconştienţi, nu vor putea face prea multe pentru a se ajuta singuri", spune dr. Ledez.

În ceea ce privește mâncarea, Paza de Coastă a declarat că echipajul de la bord avea „rații limitate”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI