Close sidebar
Close sidebar

Risc de avalanse in Parang. 20 de copii blocaţi pe munte din cauza zăpezii au fost coborâţi de salvamontişti

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara intervin, duminică după-amiază, pentru a ajuta 20 de copii aflaţi într-o tabără în Parâng să coboare de pe munte, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zonă a nins puternic, iar stratul de zăpadă atinge şi un metru. Salvatorii montani avertizează că pe creastă există pericol de avalanşă.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodeanu, a declarat pentru News.ro că 20 de copii au rămas blocaţi pe munte, în Parâng, şi sunt coborâţi cu sprijinul salvamontiştilor.

”Cei 20 de copii au rămas de aseară (n.r.- sâmbătă seară) în Parâng, la o pensiune. Aseară a plouat, apoi azi-noapte a viscolit şi a nins. S-a întrerupt curentul şi a fost imposibilă evacuarea lor, mai ales că stratul de zăpadă ajunge la un metru”
, a declarat Bodeanu.

Potrivit aceleiaşi surse, pe creastă există şi riscul producerii unor avalanşe.

"Este pericol şi să plece avalanşe în zona de creastă. Copiii nu au putut fi evacuaţi cu telescaunul pentru că a fost întrerupt curentul, dar de aproximativ o oră a venit curentul, iar acum se fac verificări la telescaun pentru ca cei mici să fie transportaţi în siguranţă ”, a declarat Bodeanu.

Potrivit sursei citate, telescaunul este singura soluţie pentru evacuarea copiilor, drumul montan fiind blocat de zăpadă.



Cei 20 de copii care se află în Parâng într-o tabără de nutriţie trebuie să ajungă duminică la Petroşani.

Potrivit meteorologilor, judeţul Hunedoara este, duminică, sub cod portocaliu de ninsori şi cod galebn de vânt puternic.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI