Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Risc de holeră în Marea Neagră. Accesul oamenilor pe plajă, interzis

Autorităţile din Odesa au interzis oamenilor să mai meargă la plajă din cauza riscului ridicat de holeră. De asemenea, situația este monitorizată și pe litoralul românesc.

Stefania Pavel,

Autorităţile din Odesa au interzis oamenilor să mai meargă la plajă din cauza riscului ridicat de holeră.

[Sursa foto: Observator]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alertă în Marea Neagră, la 300 de kilometri de România. Autorităţile din Odesa au interzis oamenilor să mai meargă la plajă din cauza riscului de holeră.

De asemenea, autoritățile de pe litoralul românesc monitorizează poluarea provocată în Marea Neagră, după distrugerea barajului din Ucraina.

Holera reprezintă un risc, după distrugerea Barajului Kahovka 

Asta pentru că apele barajului distrus au inundat cimitire şi au ucis mii de animale, iar apoi au fost poluate cu 150 de tone de ulei industrial. În plus, există şi riscul desalinizării, un proces despre care experţii spun că deja a început. 

Citește și: Un laborator biologic, cu viruși periculoși, a ajuns în mâna unor forțe paramilitare din Sudan. Avertismentul OMS

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina, după distrugerea Barajului Kahovka.

Barajul Kahovka este situat pe râul Nipru, în orașul Nova Kakhovka, regiunea Herson din Ucraina. Trupele rusești ocupă malul stâng al râului, în timp ce malul drept se află sub control ucrainean.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina, după distrugerea Barajului Kahovka.

[Sursa foto: Observator]

Zidul barajului s-a prăbușit marți dimineața, ducând la inundarea a zeci de sate și a unor părți din Herson, precum și la distrugerea totală a centralei hidroelectrice care asigura energia electrică în regiune. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru distrugere.

Citește și: Aceasta este aplicația care îți poate salva viața în caz de cutremur. Cum funcționează

De la prăbușirea barajului, mii de oameni au fost evacuați de pe ambele maluri ale râului, iar zeci de mii de hectare de teren agricol au fost inundate.

Autoritățile nu au anunțat încă un bilanț oficial al morților în urma prăbușirii barajului.

"Impactul asupra aprovizionării cu apă, a sistemelor de canalizare și a serviciilor de sănătate publică din regiune nu poate fi subestimat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI