Close sidebar
Close sidebar

România, în situația Italiei de anul trecut. Gheorghiță: Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că România se află deja în scenariul Italiei de anul trecut. ”Spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite de pacienţi cu COVID-19”, a declarat Gheorghiță.

Mircea Pop,

România, în situația Italiei de anul trecut. Gheorghiță: Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Valeriu Gheorghiţă a primit joi a treia doză a vaccinului anti-COVID. El a fost întrebat de jurnaliști cât de departe suntem de situaţia din Italia de anul trecut, având în vedere numărul mare de cazuri de COVID din ţara noastră din ultimele zile.   

Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu, este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgenţele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi şi care generează victime care au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Țara care relaxează restricțiile în plin val patru COVID-19. Libertate totală persoanelor vaccinate

Varianta Delta se răspândește mult mai ușor

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre regulile de aur care trebuie respectate de români în pandemie.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Citeste si: Declaraţie pe propria răspundere octombrie 2021- format PDF. Cum trebuie completată?

“Este o situaţie extrem de complicată, valul patru este agresiv şi este agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor, care generează într-un timp scurt un număr de cazuri şi evident că pentru acest lucru, pentru a limita numărul de cazuri noi, avem nevoie

pe de o parte de câteva lucuri- să respectăm regulile igienico-sanitare, să ne vaccinăm, în cazul în care avem simptome să rămânem acasă, să nu mai ieşim pe stradă cu gândul că avem o răceală, să stăm acasă, să ne testăm, să ţinem legătura cu medicul de familie şi să nu întârziem prezentarea la spital în cazul în care vedem că evoluţia nu ar fi cum ar trebui să fie”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Încercaţi doar să număraţi până la 331. În spatele fiecărui „număr” este un om care a pierdut lupta cu moartea”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI