Pentru a marca 140 de ani de la castigarea Independentei Romaniei, publicatia britanica a oferit spre surprinderea tuturor detalii despre cele mai reprezentative atractii ce pot fi gasite pe teritoiul nostru.

In capul listei este prezentata cladirea Palatul Parlamentului, prezentat ca a doua cea mai mare cladire din lume. Jurnalistii britanici prezinta detalii constructiei precum perioada constuctiei si decoratiunile somptuoase din interior.

Traseul Transfagarasan este numit "cel mai frumos drum din lume" si o opera extraordinara de inginerie: o portiune de asfalt impachetata cu tuneluri, viaducte si poduri, care iti cer abilitati extraordinare de soferie la inaltime.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Un alt lucru pe care britanicii l-au gasit fascinant despre Romania este placerea de a bea a locuitorilor. Romania ocupa locul 5 in lume la consumul de alcool, dupa Belarus, Rusia, R. Moldova si Lituania.

Locul patru este ocupat de zimbrii, animale aflate in pragul extinctiei. Totodata acestia sunt si cele mai mari mamifere din Europa. 

Romania este numita "Adevarata casa a lui Borat", filmul lui Sacha Baron Cohen fiind filmat in satul Glod.

Libraria Carturesti Carusel din Bucuresti este prezentat ca fiind una dintre cele mai frumoase cladiri de acest gen din lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si