Close sidebar
Close sidebar

Romanii ar putea lucra doar 4 zile pe saptamana, cu un program de 10 ore, zilnic, conform unei propuneri legislative

Mai multi senatori liberali au depus in Parlament o propunere legislativa prin care romanii sa lucreze 4 zile pe saptamana, iar programul sa fie de 10 ori. In acest fel, acestia vor avea mai mult timp pentru odihna si familie, sustin initatorii.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit propunerii de modificare a Codului Muncii, pentru salariaţii cu norma intreaga, durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi, si de 40 de ore pe saptamana. Aceasta norma se stabileste cu respectarea prevederilor europene. Ea poate fi si de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe saptamana, noteaza libertatea.ro.

Initiatorii proiectului propun ca repartizarea timpului sa fie stabilita de angajat si angajator.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

O alta propunere de modificare a Codului Muncii prevede ca durata minima a concediului de odihna anual este de 25 de zile lucratoare, din care o zi este pentru sarbatorirea zilei de nastere a angajatului, in baza unui acord intre acesta si angajator.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI