Familia Farcasiu a inceput sa creasca struti in urma cu 8 ani. Cu banii stransi la nunta, cei doi soti au cumparat primele exemplare pe care le-au crescut initial in gradina de langa casa. Totul a inceput din dorinta de a face ceva deosebit, insa in timp, totul s-a transformat intr-o afacere profitabila.
Marius Farcasiu: In fiecare an ne-am dublat efectivul.
Asa se face ca numarul strutilor a ajuns la 100.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
"Pretul mediu undeva intre 250 si 350 de euro pentru abatorizare. Un pui de strut e intre 70 si 90 de euro"
Strutii s-au adaptat foarte bine in ferma din Sebes iar sotii Farcasiu si-au extins afacerea. Pe langa ferma au acum si un abator in care au investit sute de mii de euro.
"De la struti valorificam carnea de pe pulpe, o pulpa cantareste in jur de 30 de kg, carnea cea mai moale din pulpa de strut, provine din partea superioara a pulpei de strut".
Un kilogram de carne de strut se vinde la preturi cuprinse intre 50 si 140 de lei, dar specialistii sustin ca merita fiecare banut deoarece are un continut foarte scazut de colesterol.
"In aceasta perioada lucram mai intesn decat de obicei pentru ca au venit mai multe comenzi, lumea se pregateste de sarbatori, se pot face si sarmale din carne de strut, ies sarmale delicioase din carne de strut".
Si nu doar sarmale, o friptura suculenta si delicioasa se prepara imediat iar daca aveti invitati la masa de sarbatori, cu siguranta ii veti impresiona.