Close sidebar
Close sidebar

Romanii care decid sa se intoarca in tara primesc bani de la stat

Romanii din strainatate care vor sa revina in tara vor primi bani din partea statelor Uniunii Europene in care se afla, scrie stiripesurse.ro.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Germania a anuntat ca vrea sa puna in practica un program prin care sa se acorde 1.200 de euro fiecarui migrant care accepta sa-si retraga cererea de azil si sa fie repatriat. Plata acestei sume va fi impartita in doua transe, prima la plecarea din Germania si diferenta la sase luni dupa sosirea in tara al carei cetatean este refugiatul.

Spania de asemenea recompenseaza migrantii care se intorc in tarile de origine. Imigrantii care renunta atat la permisele de rezidenta cat si la cele de munca vor primi un ajutor de somaj in doua transe: prima transa, de 40% din total, in Spania, iar 60% in luna urmatoare, in tara de origine. O alta conditie pentru ca imigrantul sa primeasca acesti bani este aceea de a se de angaja sa nu se intoarca in Spania in urmatorii trei ani.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Si guvernul roman isi stimuleaza cetatenii plecati la munca in strainatate sa revina in tara. Acestia vor putea primi fonduri europene de pana la 40.000 euro, pentru a-si deschide o afacere in Romania, in linia de finantare Diaspora Start-up.

Citeste mai mult aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI