Alexandra activează în domeniul IT, iar de 3 ani lucrează de acasă. Tânăra spune că astfel reușește să îndeplinească mai multe sarcini decât de la birou.

Citește și: VIDEO- Telenovelă politică, război pe birouri. Biroul viceprimarului a fost mutat de primar, în căminul cultural

Alexandra Beloia, inginer IT: „Mai rar ai timp de alte chestii, dar să nu ne mințim toți mai fugim să punem o rufă la spălat.

În același timp volumul de muncă este clar mai mare, pentru că pauzele sunt mai puține și mai scurte. Sunt fumătoare și mergeam mai des la pauze de țigară, acasă fiind nu se mai întâmplă.”

Munca de la distanță o ajută pe Alexandra să îmbine cu succes atribuțiile de serviciu cu treburile casnice.

Alexandra Beloia, inginer IT: „În cazul în care îți este copilul bolnav te poți, nu trebuie să-ți iei concediu, te focusezi și pe lucru. Distanțele...nimănui nu-i place să trezească cu 2 ore mai repede ca să meargă la birou, cumpărăturile sunt mai la îndemână putând să preiei pachete de la curier.”

Tot mai mulți angajați preferă să muncească din confortul propriului dormitor

Românii pun din ce în ce mai mult accentul pe echilibrul dintre viața personală și muncă. Tot mai mulți angajați își doresc să aibă un program flexibil și refuză să mai accepte un loc de muncă clasic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Ai totul acolo, ești în confortul casei, te poți concentra mult mai tare pentru că într-un birou ar fi mult mai multe persoane. Exact la același lucru dacă te duci la birou sau rămâi acasă. Până la urmă tot lucrezi la laptop.”

Trendul muncii de acasă a prins atât de mare avânt în țara noastră, încât a devenit o condiție de care angajatorii se simt obligați să țină cont.

Andreea Dobre, specialist HR: „Firmele s-au adaptat foarte mult, a fost un moment foarte bun ca firmele și angajații să-și cunoască nevoile mai bine și să colaboreze. Persoana care nu poate să facă remote sau hibrid există o discuție unde e sediul, unde trebuie să mă duc cu ce ajung.”

Un alt trend care prinde contur în România este acela al nomazilor digitali. Anna este din Polonia, are propria ei companie și poate lucra din orice colț al lumii. Tânăra a ales să stea o perioadă în România, și deși experiența a fost una pozitivă, recunoaște că țara noastră mai are multe de învățat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Anna Kochanska:   „Acum a fost eliberată o viză de care mulți nici nu știu că există. Mulți oameni nu știu că sunt scutiți de impozite. Cei mai mulți nomazi nu vor aplica pentru viza de muncă, ei folosesc viza de turist. Din experiența mea este prea greu de obținut, este prea multă birocrație.”  

În prezent, mai mult de jumătate dintre angajații români lucrează în sistem hibrid. 72% dintre aceștia vor să continue să lucreze de acasă, în timp ce doar 28% ar vrea să meargă mai des la birou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si