Close sidebar
Close sidebar

Romanii, saraciti de sarbatori. Desi economia duduie, buzunarele multora sunt din ce in ce mai goale

Economia duduie, dar multi romani au buzunarele din ce in ce mai goale. "Sunt cele mai sarace sarbatori", spun din ce in ce mai multi oameni, iar de pe lista de cumparaturi pentru Craciun sunt nevoiti sa taie din ce in ce mai mult.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reporter: O sa va permiteti sa va luati tot ce v-ati propus?

Cumparatoare: Nu, nici intr-un caz.

Reporter: De ce?

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cumparatoare: Pentru ca s-au scumpit toate.

"Romania este economia din UE cu cea mai rapida dezvoltare, dar este de neintrecut si in ceea ce priveste un alt indicator, mai putin flatant: privatiunea sociala. Unul din doi romani abia isi permite sa isi incalzeasca locuinta sau sa includa carne ori peste in mesele zilnice" se arata intr-un studiu facut de agentia americana Bloomberg.

In prag de sarbatori, din jumatatea saraca, romanii confirma: au bani putini.

Mai instariti, romanii din cealalta jumatate a tarii se plang si ei, dar nu la fel de mult: chiar daca lista lor de cumparaturi e mai lunga, tot le da dureri de cap cand vad ca dupa sarbatori raman cu gaura-n buget. La mijloc, intre cele doua tabere, sunt cei pentru care sarbatorile trec pe nesimtite.

Aceeasi publicatie economica din America mai arata ca romanii acumuleaza datorii la intretinere si la banci, doar ca sa aiba ce pune pe masa. Astfel de probleme nu ar trebui sa existe deloc intr-o societate dezvoltata, noteaza Bloomberg, mai ales intr-una care inregistreaza o astfel de crestere economica.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI