„O să avem și noi nuntă la anul. Deja am fost la foarte multe nunți, le-am onorat pe toate.”

„Știu că urmează să decartez banii și e cam trist.”

Cam așa sunt privite în nunțile în ultimii ani, un eveniment frumos, dar atât de costisitor încât a devenit în sine un fenomen numit: teama de a primi invitații.

Citește și: VIDEO- Lora, pregătiri pentru nuntă. „Ne dorim foarte mult și cred că a venit momentul”

„Foarte mulți oameni au emoții când aud că sunt cheltuieli destul de mari, nu?”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sunt, într-adevăr, cheltuieli mari dacă primește o invitație la nuntă. Să punem pe foaie, o rochie sau în costum, minimum 4000 de lei. Accesorii tot cam atât. Apoi, machiaj și coafor. La toate acestea se adaugă, firește, darul de nuntă, cam 800 de lei de persoană, ca să fii în grafic. Totalul, cel puțin 2.000 de lei.

„Dacă ai un buget mai restrâns poate să-ți faci gaură în buget, dar dacă știi cum să-ți gestionezi banii nu cred că ar fi nicio problemă.”

Mergem acum și într-un salon cochet de evenimente, unde tot mai mulți miri vin să negocieze.

„Aici este spațiul de dans, în dreapta formație, DJ, în funcție de ce o să aveți la eveniment, apoi avem set-up-ul sălii. Set-up-ul sălii se face împreună cu dumneavoastrp, în funcție de numărul de persoane.”

Viitorii miri schimbă meniul pentru a fi mai accesibil pentru invitați

Andreea urmează să se căsătorească anul viitor, iar astăzi am găsit-o la salon. A venit să plătească avansul și recunoaște că s-a străduit ca meniul să fie cât mai accesibil la preț pentru invitați.

„Am încercat să găsim ceva cât mai accesibil la preț, astfel încât nuntașii să nu fie nevoiți să scoată prea mult din buzunare. Spre exemplu, am ales la gustare să eliminăm rața cu portocală, am înlocuit somonul cu lupul de mare, fiind mai accesibil și astfel am putut câștiga între 5-7 euro de persoană.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Iar pentru a mulțumi aproape toate buzunarele, organizatorii de evenimente vin cu oferte noi.

Andreea Popescu, organizator evenimente: „Avem 4 tipuri de meniu, prețurile încep de la 110 euro și pot să ajungă până la 120 de euro, în funcție de preferințele mirilor. Primele la care se renunță, în general, sunt aranjamentele florale, candy bar, cocktail bar.”

Studiile arată că printre cele mai mari temeri ale românilor se numără nunțile 

Datele celui mai recent studiu arată că situațiile neprevăzute care pot da peste cap bugetul românilor sunt problemele de sănătate, defectarea mașinii și evident nunțile sau botezurile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si