Close sidebar
Close sidebar

Rovinieta s-ar putea scumpi cu până la 40% pentru maşinile poluante, din 2026

Rovinietele s-ar putea scumpi, iar în cazul camioanelor se vor lua în calcul kilometrii parcurşi.

Stefania Pavel,

Rovinietele s-ar putea scumpi, iar în cazul camioanelor se vor lua în calcul kilometrii parcurşi.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În curând taxarea s-ar putea face în funcție de norma de poluare a vehiculului. În 2026, rovinieta pentru un TIR ar putea costa peste 7.000 de euro pe an. Astăzi, Ministerul Transporturilor a organizat o dezbatere publică pe această temă, potrivit Observator.

Taxe mai mari din 2026

În această dimineaţă s-a dezbătut la Ministerul Transporturilor proiectul de lege privind modificarea unor tarife pentru circulaţia pe drumurile naţionale. Aşadar autorităţile române sunt obligate să transpună în legislaţia noastră o directivă europeană.

Citește și: Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce trebuie să facă românii pentru a primi 20.000 de lei de la stat?

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Şoferii ar putea plăti taxe mai mari din 2026 în funcţie de categoria maşinii dar şi în funcţie de clasa de poluare a acesteia.

[Sursa foto: PixaBay]

Şoferii ar putea plăti taxe mai mari din 2026 în funcţie de categoria maşinii dar şi în funcţie de clasa de poluare a acesteia. Dacă acum toate autovehiculele care circulă pe drumurile naţionale plătesc o rovinietă, din 2026 diferenţierea se va face în funcţie de gradul de poluare dar şi de categoria autoturismului.

Pentru camioane  se va introduce o taxare în funcţie de numărul de kilometri parcurşi, vorbim despre o aplicaţie TolRo care presupune că taxarea se va face în funcţie de acest criteriu.

Dacă ne referim la autoturismele mici specialiştii estimează că odată cu aceste modificări, taxele ar putea creşte cu până la 40% pentru autoturismele poluante. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI