Close sidebar
Close sidebar

Rudele copilului internat la "Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic sunt purtatoare ale bacteriei E.coli

Inspectorii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj au stabilit, in urma unor investigatii, ca cinci membri ai familiei baietelului transferat de la Craiova la Spitalul "Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic sunt purtatori ai bacteriei E.coli.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Baietelul, in varsta de un an si patru luni, s-a nascut in Italia, iar in urma cu o luna mama sa l-a adus in tara, in localitatea doljeana Isalnita, pentru a locui cu bunicii. La inceputul lunii februarie, micutul a avut probleme digestive, el fiind internat in spital in data de 8 februarie.

"Avea cate zece scaune pe zi, dar nu l-au adus imediat la medic. Cand a ajuns la spital, i s-au facut trei examene coprologice cu rezultat negativ, dar intre timp a inceput sa prezinte fenomene de hemoliza, de crestere a ureei. S-a luat decizia de a fi transferat la Bucuresti”, a declarat dr. stefan Popescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In urma anchetei epidemiologice in gospodaria familiei baietelului, s-a stabilit ca cinci persoane prezinta bacteria E.coli.

"S-a facut ancheta epidemiologica, conditiile in care locuiesc cele sapte persoane sunt bune, igienice. insa cinci dintre cei sapte membri ai familiei sunt purtatori de Escherichia coli. Cel mai probabil, a fost vorba o igiena personala insuficienta. Spalatul mainilor este extrem de important ”, a mai precizat dr.

stefan Popescu.

Copilul a fost transferat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes” din Craiova, rudele acestuia sustinand ca sufera de enterocolita.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI