Close sidebar
Close sidebar

Rugăciunea care trebuie rostită pentru a-ți merge bine. Vezi ce e bine să faci la început de weekend

Un mare Sfânt al creştinătăţii este sărbătorit vineri, la început de weekend. Astfel, în fiecare an, pe data de 4 octombrie, Sfântul Mucenic Ierotei este prăznuit de către Biserică. Vezi care e rugăciunea care trebuie rostită pentru a-ți merge bine.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sfântul Mucenic Ierotei, sărbătorit pe data de 4 octombrie

Sfântul Mucenic Ierotei a fost episcop în Atena şi a învăţat totul despre credinţă de la Sfântul Apostol Pavel, care a avut grijă să-i sădească în suflet şi în minte tainele credinţei în Domnul.

Citeste si: Incendiu violent. Turla bisericii s-a prăbușit instantaneu

De asemenea, Sfântul Mucenic Ierotei a primit binecuvântarea de a merge la înmormântarea Maicii Domnului, acolo unde a cântat prohodul închinat maicii Lui Hristos. În plus, Sfântul Mucenic Ierotei a fost botezat de Sfântul Apostol Pavel, care l-a învăţat tot ceea ce trebuie să ştie şi să ducă mai departe în lume.

Sfântul Mucenic Ierotei a stat de vorbă cu oamenii, de-a lungul vieţii sale, învăţându-i pe aceştia ce înseamnă calea, adevărul şi viaţa.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Tendințele anului viitor în modă. Ce culori se poartă

De asemenea, Sfântul Mucenic Ierotei a fost mereu alături de Sfantului Dionisie Areopagitul, pe care Biserica îl prăznuieşte, de asemenea, pe 3 octombrie.

Rugăciunea pe care este bine să o spui în această zi sfântă

„Bunătate învăţându-te şi îmbărbătându-te întru toate, cu bună cunoştinţă, ca un sfinţitor cuvios îmbrăcându-te, ai scos din vasul alegerii cele negrăite; şi credinţa păzind, stadiul întocmai ai săvârşit, Sfinţite Mucenice Ierotei,

roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm. Pe învăţătorul Tainelor, care s-a răpit până la cer, pe Dum­nezeiescul Pavel, pe vânătorul lumii având dascăl, te-ai făcut ucenic privirii celei de sus.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Funeralii naţionale pentru cântăreţul pop Karel Gott

Limba Apostolului Pavel cea mişcată de Duhul, grăind arătat Tainele lui Dumnezeu, aceea te-a cu­prins pe tine, fericite şi te-a făcut grăitor de Dumnezeu. Rănindu-te cu dragostea cea duhovnicească şi cu cuvinte Dumnezeieşti, vorbind cu Stă­pânul tuturor, ai pus spre tine cuvintele cele sfinţite. Fiind Locaş de Dumnezeu Îm­podobit al Luminii Celei Veşnice, Fecioară Preacurată, spală-mă, Stă­până şi pe mine cel spurcat şi întinat de toate păcatele. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin".

Sfântul Ierotei era unul din sfetnicii Areopagului, învăţat în credinţă creştinească şi aşezat episcop de Sfântul Apostol Pavel. Apoi, la adormirea Preasfintei stăpânei noastre, Născătoarea de Dumnezeu, fiind în soborul apostolesc, s-a arătat dumnezeiesc cuvântător de cântări, petrecând spre mormânt primitorul de Dumnezeu trup al Maicii lui Dumnezeu; şi toţi, auzindu-l şi văzându-l, l-au cunoscut că este drept şi cuvios. Vieţuind bine, precum se cuvine unui sfânt şi plăcând mult lui Dumnezeu prin viaţa şi prin cârmuirea sa, precum şi prin mucenicească nevoinţă, şi-a sfârşit alergarea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI