Close sidebar
Close sidebar

Rusia ia în calcul pacea cu Ucraina! Vladimir Putin a dezvăluit ce condiții are pentru ca războiul să înceteze

Vladimir Putin ia în calcul încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina, însă are anumite condiții.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După o perioadă extrem de tensionată în Ucraina, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și ia în calcul pacea. Totuși, liderul de la Kremlin condiționează aceste lucruri.

Prima condiție pe care Vladimir Putin a precizat-o pentru ca Rusia să cadă la pace cu Ucraina este ca cea din urmă să renunțe la aderarea la NATO. De asemenea, Conducerea Rusiei cere ca Ucraina să retragă trupele militare din cele patru regiuni ucrainene pe care Moscova le-a revendicat.

Citește și: Cum votezi la alegerile din România pentru Bruxelles. Se așteaptă un "moment Trump" pentru Europa. Mai pot fi evitate mișcările anti-europene?

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Condițiile lui Vladimir Putin pentru ca Rusia să înceteze focul în Ucraina

Vladimir Putin vrea teritoriul regiunilor pe care Moscova le-a anexat în anul 2022, în urma unor referendumuri pe care Occidentul le-a considerat ilegale.

Această solicitare vine după ce Rusia mai controlează total doar regiunea Lugansk, celelalte fiind aflate doar parțial sub comanda Kremlinului.

Aflată în al treilea an de război împotriva Ucrainei, Rusia controlează doar o cincime din teritoriul ucrainean. Pe de altă parte, Kievul spune că nu poate fi vorba de pace până ce trupele rusești nu sunt retrase definitiv din toate regiunile Ucrainei.

„De îndată ce Kievul va anunţa că este pregătit pentru această decizie şi va iniţia o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, va comunica în mod oficial renunţarea la planurile sale de a adera la NATO, va fi imediat emis din partea noastră un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor”, a declarat Putin în timp ce se adresa conducerii Ministerului de Externe, un discurs transmis în direct de posturile de televiziune oficiale.

Citește și: Summit pentru pace în Ucraina, organizat în Elveția. Maia Sandu și-a anunțat participarea

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI