Close sidebar
Close sidebar

Rușii au minat străzile din Harkov. Acestea sunt împrăștiate prin curți

Trupele ruse au lansat, noaptea trecută, mine cu mișcare lentă în orașul Harkov. Cartierul periculos a fost încercuit de poliție și pompieri.

Diana Puiu,

Rușii au minat străzile din Harkov. Acestea sunt împrăștiate prin curți

[Sursa foto: cronicaromana.net]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Armata rusă a minat mai multe străzi curți ale civililor, noaptea trecută.
„Bulevardul Oleksandrivsky din Harkov este blocat între bulevardul Bohdan Khmelnytsky și strada Pozharsky. În jurul orei 1:00, trupele ruse au aruncat acolo mine cu rază lungă de acțiune de la distanță. Muniția poate exploda în orice moment.

Citeste si: Harkov a fost bombardat de peste 50 de ori în ultimele 24 de ore. Ucrainenii încă își caută morții: ,,Copiii mei sunt sub dărâmături de 36 de zile"

Acum, pompierii și poliția au izolat cartierul și încearcă să forțeze oamenii să nu iasă afară pentru a securiza zona și a începe deminarea”, se arată în comunicat.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Rusia neagă atacul cu rachete în gara Kramatorsk. "Este o provocare"

Martorii spun că explozii repetate s-au auzit în mai puțin de 30 de minute. „Obuzele explodează haotic, dar oamenii încă încearcă să iasă în stradă. Minele sunt împrăștiate în curțile clădirilor rezidențiale cu două etaje de pe bulevardul Oleksandrivsky”, informează presa.
10 persoane au ost ucise în Harkov, iar alte 11 au fost rănite.

Citeste si: Ucraina acuză armata rusă că a minat o suprafață uriașă din teritoriul său

Ucraina acuză armata rusă că a minat peste 80.000 de kilometri din teritoriul său

Ucraina a afirmat, încă de la începutul lunii aprilie,  că armata rusă a minat până acum peste 80.000 de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei, dintre care 62.000 de kilometri pătrați au fost minați de la declanșarea invaziei ruse.

Citeste si: Un filmuleț cu soldații ruși a stârnit râsete pe rețelele de socializare. Greșeală uriașă comisă de militari în timp ce căutau mine

„După primul val al agresiunii  armate ruse împotriva Ucrainei, în 2014 (data anexării ilegale de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea- n.r.), circa 16.000 de kilometri pătraţi în regiunile Lugansk şi Doneţk au fost contaminate cu mine şi explozivi de război”, a informat MAE ucrainean într-un comunicat remis presei cu ocazia marcării de către ONU a Zilei internaţionale pentru conştientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI