Contractul, în valoare de 66.350.312,41 lei, fără TVA, a fost parafat de către Asociația Administrativă Gaz Sud, compusă din cele cinci unități administrativ-teritoriale, și reprezentantul asocierii de firme Precon Transilvania SRL (lider), Distrigaz Vest, Gazmind SRL, Luxten Lighting Company SA și Trans Ar Trust Instalații SA.

Evenimentul a fost onorat de prezența președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a primarilor celor cinci comune, precum și a reprezentanților constructorilor și ai firmei de consultanță.

Durata de realizare a proiectului este de 16 luni, din care 4 luni sunt alocate pentru proiectare și 12 luni pentru execuție, începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea totală a rețelelor de gaz în cele cinci unități administrativ-teritoriale va atinge 115 kilometri, inclusiv peste 3.300 de branșamente. Proiectul, intitulat „Înființarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în comunele Drăgănești, Buntești, Rieni, Lazuri de Beiuș, Pietroasa, județul Bihor”, beneficiază de cofinanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Alte 19 primării, interesate de extinderea rețelelor de gaz

harta retele gaze judetul Bihor

Harta noilor retele de gaze din judetul Bihor

[Sursa foto: cjbihor.ro]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un număr de 19 primării din județul Bihor și-au manifestat interesul pentru investiții similare în introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, finanțate din fonduri europene guvernamentale, bugete locale și fonduri private asigurate de firmele concesionare. Aceste proiecte se află în diverse stadii de implementare.

Consiliul Județean Bihor susține activ proiectele prin expertiză tehnică și logistică, oferind sprijin direct în consiliere juridică și financiară, obținerea avizelor necesare, întocmirea documentațiilor, și implicându-se în implementarea acestor inițiative.

Este de menționat că, în august 2021, Consiliul Județean Bihor a anunțat alocarea anuală a unui milion de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale, având capacitatea de a susține 5 sau 6 primării în fiecare an.

Primăriile care beneficiază de fonduri europene includ Nojorid, Oșorhei, Paleu, Rieni, Buntești, Pietroasa, Drăgănești și Lazuri de Beiuș. Cele finanțate din surse guvernamentale sunt Sânmartin, Aleșd, Aștileu, Țețchea, Tileagd, Ciumeghiu și Cociuba Mare, în timp ce Ștei, Lunca, Sânnicolau Român și Cefa sunt printre cele care obțin finanțare privată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si