Close sidebar
Close sidebar

S-au facut patru ani de cand au murit Aura Ion si Adrian Iovan! Aproape 100 de persoane s-au strans azi la locul accidentului!

Aproximativ 100 persoane asista, sambata, pe Varful Petreasa din Muntii Apuseni la comemorarea pilotului Adrian Iovan si studentei Aura Ion, victimele accidentului aviatic produs in urma cu patru ani in aceasta zona, participantii fiind nevoiti sa urce aproape trei kilometri pe jos din cauza zapezii care in anumite zone depaseste un metru.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Comemorarea a fost organizata de fosta sotie a pilotului, Romanita Iovan, care a venit pe munte impreuna cu fiul lor Albert.

Participantii, rude si apropiati ai lui Adrian Iovan, dar si foarte multi localnici, au urcat, sambata, pe Varful Petreasa, in locul unde, in 20 ianuarie 2014, a avut loc accidentul aviatic in urma caruia au murit pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion, iar copilotul si patru medici au fost raniti.

Unul dintre participanti, fostul primar din Horea, Corneliu Olar, in prezent deputat, a declarat pentru News.ro, ca la parastasul de pe Varful Petreasa au fost aproape 100 de persoane, care au fost nevoite sa urce o buna bucata din drum pe jos, prin zapada, pentru ca utilajele de deszapezire nu au putut deschide acea portiune de drum.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„In ultimele zile s-a intervenit cu utilaje pe drum si s-a deszapezit o parte, insa a mai ramas o portiune pe care trebuie sa o urcam pe jos, prin zapada care este pana la genunchi. Zapada depaseste un metru, iar in zona accidentului are un metru si douazeci, chiar si un metru si jumatate.

La parastas au venit apropiati si rude ai lui Iovan din intreaga tara dar si localnici din Butesti, Giurgiut, Zanzesti si Petreasa, sate aflate in apropierea locului unde a cazut avionul”, a spus Olar.

Potrivit acestuia dintre cei trei moti salvatori, care au ajuns primii in 2004 la epava avionului, a fost prezent doar Gheorghe Trif, ceilalti doi, Argentin Todea si Ghoerghe Giurgiu, nu au putut participa deoarece sunt plecati in strainatate lucrand ca soferi pe TIR.

Cei prezenti asista la slujba de pomenire oficiata de preoti din zona si au aprins lumanari la locul tragediei. in aceasta zona localnicii au construit un mic altar de lemn si au amplasat o cruce de mari dimensiuni.

In 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat intr-o zona impadurita din Muntii Apuseni, la peste 1.400

de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. La bord se mai aflau copilotul Razvan Petrescu si patru medici- Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Echipa medicala mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

In acest caz a fost deschisa o ampla ancheta derulata de procurorii Sectiei parchetelor militare din Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce in prima faza dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul este extrem de complex si a presupus realizarea unor expertize tehnice dar si audierea a peste 300 de persoane care au participat la operatiunea de salvare sau care au avut atributiuni in acest domeniu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI