Potrivit proiectului de lege al resurselor hidrominerale aflat in dezbatere publica, produsele hidrominerale vor fi comercializate doar dupa marcarea individuala de identificare, realizata cu timbre autoadezive.

Operatorul economic autorizat sa comercializeze produsele va avea obligatia sa asigure ca timbrele sa fie aplicate la loc vizibil, pe ambalajul individual al produsului, cutie ori sticla. Acesta va fi similar cu cazul tigarilor sau alcoolului si va conduce la scumpirea produsului final de la raft.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Multi producatori de apa nu vor putea sustine toate aceste cheltuieli tehnologice si vor fi nevoiti sa inchida, iar producatorii ramasi pe piata vor scumpi apa la raft pentru a sustine cererea, iar cel afectat va fi tot consumatorul final, se plang producatorii citati”, scrie Economica.net.

De asemenea, viitoarea lege creste taxele de prospectiune si exploatare cu 34%, iar taxa anuala pe suprafata de exploatare va fi marita cu 67%.

in plus, producatorii vor fi obligati sa se reautorizeze, dupa reguli noi, in termene pe care le acuza ca sunt prea scurte pentru a se putea conforma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si