Close sidebar
Close sidebar

Sa bei apa devine un lux. Guvernul vrea sa puna taxa pe apa imbuteliata

Sticlele de apa vor fi marcate cu un timbru, precum tigarile si alcoolul, ceea ce probabil va transforma apa in viciu sau in produs de lux, urmand ca producatorii sa ii creasca pretul, scrie Economica.net.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit proiectului de lege al resurselor hidrominerale aflat in dezbatere publica, produsele hidrominerale vor fi comercializate doar dupa marcarea individuala de identificare, realizata cu timbre autoadezive.

Operatorul economic autorizat sa comercializeze produsele va avea obligatia sa asigure ca timbrele sa fie aplicate la loc vizibil, pe ambalajul individual al produsului, cutie ori sticla. Acesta va fi similar cu cazul tigarilor sau alcoolului si va conduce la scumpirea produsului final de la raft.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

„Multi producatori de apa nu vor putea sustine toate aceste cheltuieli tehnologice si vor fi nevoiti sa inchida, iar producatorii ramasi pe piata vor scumpi apa la raft pentru a sustine cererea, iar cel afectat va fi tot consumatorul final, se plang producatorii citati”, scrie Economica.net.

De asemenea, viitoarea lege creste taxele de prospectiune si exploatare cu 34%, iar taxa anuala pe suprafata de exploatare va fi marita cu 67%.

in plus, producatorii vor fi obligati sa se reautorizeze, dupa reguli noi, in termene pe care le acuza ca sunt prea scurte pentru a se putea conforma.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI