Close sidebar
Close sidebar

Ce salarii se plătesc în Norvegia și care este salariul minim de aici

Norvegia este una dintre cele mai scumpe țări din lume, dar și salariile sunt pe măsură în această țară nordică. Din ce în ce mai mulți români sunt interesați de un job în Norvegia, în condițiile în care salariile sunt mult peste cele de la noi din țară.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Norvegia are printre cele mai mari salarii din lume. De exemplu, salariul mediu lunar din capitala Norvegiei, Oslo, este în jur de 28.000 de coroane norvegiene (NOK), ceea ce înseamnă circa 2.400 euro.

Multe sectoare de activitate din Norvegia nu au convenții colective de muncă, deci nici un nivel minim de salarizare. În aceste cazuri, salariile sunt negociate individual între angajator și angajat.

Citeste si: Povestea incredibilă a amantei lui Cristi Borcea, care i-a dăruit o fetiță în timp ce era însurat cu prima soție! După relația cu Borcea, blonda Simona s-a combinat cu un pictor celebru, dar a fost părăsită! EXCLUSIV

De exemplu, potrivit site-ului Life in Norway, taximetriștii cu normă întreagă se pot aștepta să câștige între 370.000-410.000

NOK pe an (între 35.000 și 40.000 euro).

Șoferii de autobuze din Norvegia se pot aștepta să câștige un salariu anual cuprins între 40.000 și 42.000 euro, ceea ce înseamnă un venit lunar de 3.300-3.500 euro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: O mutație mult mai infecțioasă a noului coronavirus, descoperită în această țară

Ce salarii minime se plătesc în Norvegia

Deși nu a fost stabilit prin lege un salariu minim, există însă anumite marje de salarizare minimă sectorială.

De exemplu, în agricultură muncitorii sezonieri sunt plătiți cu 118 NOK (10,10 euro) pe oră în primele 12 săptămâni, după care cu 124 (10,61 euro).

Citeste si: O franțuzoaică a fost arestată după ce a mers dezbrăcată pe un pod sacru din India

În construcții, un muncitor calificat primește circa 197 coroane (16,86 euro) pe oră, în vreme ce unul necalificat 177 coroane (15,15 euro), potrivit New Money.

Persoanele care se ocupă de curățenie primesc minimum 181 coroane (15.49 euro) pe oră, dacă au peste 18 ani, sau 133 NOK (11,38 euro) dacă au sub această vârstă.

Citeste si: Dani, Prințul Banatului, momente cumplite! Tatăl său a murit

Există un supliment de 26 coroane (2,23 euro) pe oră pentru munca de noapte (între orele 9 pm și 6 am). Angajații care se ocupă de instalații sau menținerea sistemelor electrice trebuie plătiți cu cel puțin 211 coroane (18,06 euro) pe oră. În domeniul hotelier și cel al restaurantelor, o oră se plătește cu 168 coroane (14,38 euro). 

Citeste si: Tot 5 filme rusești din toate timpurile

În Norvegia există multe joburi în industria fructelor de mare, unde muncitorii necalificați pot primi 173 coroane (14,81 euro) pe oră.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI