Nici trei luni nu au trecut de la dezastrul din Crevedia care a lăsat în urmă morți, cenușă, suferință și suflete fără casă.

În timp ce unii abia își drămuiesc banii cât să treacă iarna în containerele pe care le numesc acum a doua casă, primarul din Crevedia a decis că este cazul să își îmbunătățească puțin traiul.

Același ,,tratament'' îl au toți angajații primăriei

Și-a mărit salariul cu 70%, iar prin același tratament trec toți angajații primăriei.

Bani în plus la primărie, în timp ce alegătorii abia știu cum să își drămuiască banii pentru lunile care urmează. Cam asta este situația din Crevedia, după ce primarul a hotărât să mărească lefurile angajaților și consilierilor din instituția publică.

,,Asta ne lipsea, meritau mărire de salariu. Sunt meritați banii ăștia? Au făcut ceva pentru a-i primi? Au distrus niște vieți și au meritat mărire de salariul.''

Viața Bogdanei s-a schimbat complet de când casa i-a fost arsă din temelii. În tot acest timp, întreaga familie s-a străduit să-și construiască din nou un cămin cu ajutorul pe care l-a primit, mai mult sau mai puțin, din partea statului.

,,Nouă la început ne-a dat doar 5.000 lei, nicio parte acoperit din ce am adăugat noi ca să putem trăi ok în containere.

Noi ne chinuim cu frigul, cu iarna, cu baie, cu astea și domnul primar stă la căldură. Dacă vrea, poate să vină și el să stea cu noi să vadă cum e'', a declarat Bogdana.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Daniel vine zilnic să lucreze la container și speră ca luna viitoare să își aducă familia împreună în aceeași curte.

,,Ne dă cineva, ceva? Nu. Guvernul a promis că ne ajută, ne-a ajutat cu 10-11 mii de lei și atât. Și-a luat mâna de pe noi. Și primăria v-a ajutat de atunci? Vă dați seama, noi avem o primărie extrem de mică aici. Ne-a ajutat, toată familia a dat primăria câte 5 mii de lei la familie că atât a putut, atât a avut bugetul'', a declarat Iliescu Daniel. 

Cu 5.000 de lei a ajutat Primăria din Crevedia familiile greu încercate după explozia de la stația GPL. Astăzi, la mai puțin de 3 luni de la dezastru, veniturile angajaților din instituția publică s-au mărit.

Care este salariul pe care îl va primi primarul?

Primarul Florin Petre va primi de acum 16.500 lei brut pe lună, vicele puțin peste 13 mii de lei, șoferul aproximativ 8.000 lei, iar alți angajați, în funcție de vechime, pot ajunge și la 10.000 lei.

,,Păi domnul primar și-a mărit salariul cu mai mult decât v-a dat dvs. Și e pe lună, nu e pe an. Poate îmi mai dă și mie jumate, poate ne mai dă și nouă să facem câte ceva pe aici.''

La primărie bătea vântul. "Ca de obicei", domnul primar era plecat pe teren, în timp ce angajații își căutau de lucru.

,,Doamnă, domnul primar e la o ședință la Finta, eu nu dau declarații. Dar și dumneavoastră vi s-au mărit salariile. Da, doamnă. Mergeți la contabilitate dacă au ceva de spus, nu sunt în măsură să dau declarații.''

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă domnul primar n-a fost prezent, viceprimarul și-a făcut de lucru.

,,Domnule vice, dumneavoastră? Nu am ce să declar. Dar dumneavoastră aveți salariile mărite acum, iar oamenii încă stau în containere. Nu ne spuneți nimic despre asta? Am de semnat niște acte. Și nici după ce semnați actele nu vorbiți cu noi? Nu. Nu am ce să vă spun.

Dar măcar cu oamenii care v-au votat până acum și ați rămas aici. Răspunsul nu l-am găsit nici măcar la contabilitate.... contabil Ce ați făcut să vi se mărească salariile? Cu 70%. Nu am făcut nimic. Păi și oamenii care stau aici? V-au votat și stau încă în containere? Nu vreau să discut nimic, nu mă întrebați pe mine de containere. Dar de salarii?

Dar nu mă întrebați, vă rog frumos. Deci nu vreți să vorbiți cu noi să ne spuneți nimic despre asta. Nu, nu vreau să discut cu dumneavoastră.''

Primarul din Crevedia, Florin Petre încă face parte din partidul social democrat, deși șeful partidului, Marcel Ciolacu anunțase excluderea sa după explozia de la stația GPL, în urma căreia au murit 6 oameni și 10 case au fost distruse complet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si