Close sidebar
Close sidebar

Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie doar pentru cei cu studii superioare. Românii cu 15 ani vechime nu vor primi bani în plus

Cu o mână dă cu alta ia. Decizia Guvernului României de a creşte salariul minim pe economie de la 1 ianuarie doar celor care au studii superioare afectează peste 800 de mii de români.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2019 până la 2.350 de lei doar pentru cei cu studii superioare. Executivul renunţă, astfel, să acorde majorarea maximă pentru 800.000  de români care au 15 ani vechime în muncă.

"Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.080 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2019, ceea ce reprezintă o creştere de 9,47% faţă de luna decembrie 2018", scrie în nota de fundamentare a hotărârii privind stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicată de Consiliul Economic şi Social.

Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei pe lună. În plus, era adus în discuţie ca angajaţii cu studii superioare şi cu minimum 15 ani vechime să aibă un nivel de 2.350 de lei pe lună.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Pe 24 octombrie, premierul Viorica Dăncilă anunţase că este posibil ca salariul minim să fie majorat de la 1 decembrie. ” Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a precizat şeful Executivului.

Dăncilă se arată de acord însă cu salariu diferenţiat, în funcţie de studii:" Nu, nu e discriminatorie se aplică şi în alte state membre".

Cât priveşte posibila îngheţare a salariilor în 2019, aşa cum reieşea dintr-un document transmis de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici forurilor europene, premierul a declarat: "La începutul şedinţei de guvern voi anunţa. Cu siguranţă nu sunt de acord".

Sursă: gandul.info

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI