Cel care a invetat această rețetă se numea Lucien Olivier, un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860. De-a lungul timpului, așa cum era de așteptat, rețeta a suferit mici modificări. Astăzi, cea mai bună salată de boeuf se face folosind:
- 300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
- 500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
- Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
- Mazăre la conservă
- Cartofi fierți
- Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei
Modul de preparare a salatei de boeuf
După rețeta originală a salatei de boeuf, toată lumea știe pașii. Carnea se pune la fiert, la fel și zarzavatul. Se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Ne apucăm apoi de tocat castraveți murați (și gogoșari, opțional), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.
Citeste si: Cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă de Crăciun
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Apoi se amestecăm toate ingredientele salatei de boeuf și ne ocupăm de pregătitul maionezei.
Ca să nu se taie, noi folosim și gălbenuș fiert. Când maioneza noastră a căpătat consistența dorită o adăugăm peste carnea și legumele tocate și amestecăm.
Ingredientul secret folosit în salata de boeuf
Citeste si: Șorici în saramură cu usturoi. Cum se prepară. Se topește în gură!
Este indicat să folosești mâna, ca să poți uniformiza mai bine.
Gustă de sare și maioneză, până ce obții gustul dorit de tine. Carnea dă gust, așa că nu te zgârci. Atenție! Un secret: poți folosi zeamă de lămâie pentru ca preparatul tău să nu fie unul grețos.