Românii, atunci când prepară salata de boeuf pentru masa de sărbători, folosesc carnea de pui, în loc de cea de vită. Adevăratele gospodine știu ce nu trebuie să facă atunci când prepară o salată de boeuf plină de savoare. Carnea de vită este cea care dă adevăratul gust salatei de boeuf.
Rețeta pentru o salată de boeuf deosebit de savuroasă
Pentru început aveți nevoie de un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi, 400 de grame de castraveți și gogoșari murați și 450 de grame de carne de vită.
Puneți la fiert cartofii, morcovii și carnea de vită. După ce au fiert suficient, ingredientele sunt tăiate în cubulețe mici și sunt amestecate cu mâna, pentru a combina cum se cuvine aromele. Ulterior adăugați, în funcție de preferințe, maioneză.
Citeste si: Saramură pentru slanină afumată. Reţeta de Crăciun de acum 100 de ani
Citeste si: Lebăr de casă. Așa se prepară corect. Nu pune niciodată asta în el!
O altă greșeală majoră când vine vorba de salata de boeuf
Vești proaste pentru unele persoane care așteptau cu nerăbdare să deguste sala de boeuf în perioada sărbătorilor de iarnă. Se pare că acest preparat este destul de periculos pentru persoanele care au colesterol mare.
Legumele fierte nu prezintă nicio problemă, însă maioneza nu este deloc indicată. Astfel, daca sunt persoane care nu se pot abține, pot înlocui maioneza cu altceva.
Se pare că un nivel ridicat de LDL, adică colesterol rău, este cea mai mare amenințare pentru inimă. Colesterolul rău poate bloca arterele și poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
În ceea ce priveste numarul, o valoare mai mică a colesterolului tinde să fie mai bună. Totuși, obiectivul principal depinde de riscul bolilor de inimă, care este diferit la fiecare persoană. Colesterolul este asimilat diferit de fiecare individ în parte, însă există anumite numere care pot ajuta în ceea ce privește nivelul mediu de colesterol.
Valorile normale ale colesterolului LDL:
Sub 130mg/dL pentru majoritatea persoanelor
Sub 100 daca prezentati risc de a dezvolta o boala de inima
Sub 70 daca riscul de a dezvolta o boala de inima este foarte ridicat
Așadar, colesterolul total poate oferi o idee cu privire la riscurile unui atac de cord, dar fără un control medical în detaliu nu se poate afla ceva sigur.