George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, au ajuns în ”Raiul” de la Breb, probabil unul dintre cele mai frumoase sate din țară. Pe lângă pensiunea unde au înnoptat, așezarea aceasta, al cărei farmec a depășit demult granițele țării, mai are o sumedenie de locuri care merită descoperite, la pas.

Tradiția trăiește încă în Maramureșul istoric iar sate precum Breb sau Oncești sunt veritabile muzee vii, în care turiștii pot experimenta crâmpeie de viață ca acum o sută de ani.

Timpul a încremenit, parcă, aici și a păstrat intact tot ce era frumos odinioară, iar oamenii au învățat să clădească durabil și să exploateze, sănătos, tot ce au moștenit, de generații. De pe coasta asta de deal, desprinsă parcă din alte vremi, călătorii noștri merg spre inima satului, ca să o cunoaștem și noi pe una dintre cele mai iubite bunici ale Maramureșului. După un veritabil popas, acolo unde George și Andreea au ”descoperit” din tainele torsului lânei.

Descoperă frumusețile satelor Oncești și Breb, sâmbăta aceasta de la ora 15:00 pe Kanal D

Roventurienii se îndreaptă, apoi, către Oncești, sub cetatea dacică, pentru a se odihni la o casă de oaspeți deosebită. Dimensiunile ei și lucrătura frumoasă în lemn îți fură privirea și te impresionează, încă de la intrare. Veritabilă ”valută forte”, horinca maramureșeană e parte a tradiției zonei iar aici se face și astăzi, la fel ca odinioară, după tehnici și rețete de demult.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Farmecul Maramureșului îmbracă fel și fel de forme. Întâlnești la tot pasul, la drumul mare, motive să rămâi cu gura căscată, de mirare.

Citeste si: Ligi de la „Puterea Dragostei”- schimbare de look. Oare decizia blondinei a fost influențată de Livian?!

Citeste si: Mașina își așteaptă câștigătorul!

Emisiunea ROventura o puteți urmări sâmbăta începând cu ora 15:00 la Kanal D

Nu ratați sâmbătă aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, o călătorie prin lumea fermecătoare a satului maramureșean, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si