Close sidebar
Close sidebar

Sarbatoarea care incheie sirul obiceiurilor de martisor. Ce trebuie sa faci pe 30 martie ca sa ti se ierte pacatele

Sirul obiceiurilor de martisor se incheie pe 30 martie, cu Ziua Brandusei, un obicei mai putin cunoscut, insa inspirat dintr-o frumoasa legenda. Si data de 28 martie este cunoscuta in popor drept „Sulita pe cer”.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

In trecut, sulita era stravechea unitatea de masura, echivalenta cu o jumatate de ora. Atunci, se spunea ca zilele de vara ar fi avut 18 suliţe, 9 de la rasarit pana la miezul zilei si 9 pana la apus, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Ziua Brandusei vine de la o legenda despre doua surori care au fost alungate de mama lor, una primavara devreme, iar cealalta toamna, iar Dumnezeu le-a preschimbat in branduse. Nu se intalnesc niciodata pentru ca una infloreste toamna, iar cealalta primavara.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

In popor, se crede ca aceste flori au puteri magice. Se spune ca Dumnezeu iti iarta pacatele daca aduni brandusele de primavara si cele toamna si le impletesti intr-o cununa, apoi le arunci pe rau.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI