Close sidebar
Close sidebar

Sărbătorile vin! Iată cum te poți apăra de hoții de buzunare sau din mașini în preajma Crăciunului

Pentru a te pregăti mai bine de sărbători, este bine să ai grijă și la pericolele cu care această perioadă vine. În acest caz, este vorba despre hoții care profită de aglomerația creată la cumpărături.

Ana-Maria Costea,

Sărbătorile vin! Iată cum te poți apăra de hoții de buzunare sau din mașini în preajma Crăciunului


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deși perioada sărbătorilor de iarnă este menită să aducă bucurie, liniște și pace în sufletele tuturor oamenilor, Crăciunul și Revelionul sunt ocazii bune pentru hoți să facă ceea ce știu ei mai bine: să fure!

De aceea, este bine să fim precauți atunci când vine vorba despre grija față de bunurile noastre.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Pentru hoți, aglomerația creată la cumpărături este o ocazie excepțională pentru a mai adăuga câte un bun material la colecția personală.

Citește și: FOTO/VIDEO- Au fost descoperite nereguli la târgul de Crăciun din Constanța, fiind aplicate amenzi de peste 20.000 de lei. Șeful ANPC: „E mai mult un bâlci”

Cum ne ferim de hoți?

Polițiștii din cadrul Comportimentului Analiză și Prevenirea Criminalității au explicat cum putem preveni mai bine comiterea infracțiunilor.

  • Pentru a preveni furturile din genți sau din buzunare, este bine să nu vă lăsați geanta nesupravegheată, mai ales în zonele aglomerate.
  • Atunci când efectuați diverse plăți, nu scoateți din portofel toți banii pe care îi dețineți, ci doar suma necesară în acel moment.
  • Încercați să nu țineți portofelul în buzunarele exterioare sau la vedere
  • Fiți atenți dacă sunteți bruscați cu intenție și nuu vă lăsați atrași de locuri izolate pentru a cumpăra diverse lucruri, indiferent de prețul avantajos

Citește și: Medic veterinar, avertisment în privința artificiilor: Animalele riscă să sufere traumatisme sau să se piardă din cauza petardelor și artificiilor

  • Aveți grijă să nu vă lăsați aparatura electronică ori gențile în mașini
  • Încercați să nu puneți în torpedoul autoturismului acte de indentitate sau alte documente importante
  • Evitați să parcați autoturismul în zone izolate și neiluminate, mai ales pe timp de noapte
  • Instalați sisteme de alarme antifurt
  • Parcați autoturismele în locurile special amenajate și asigurate cu pază

Citește și: Cum arată acum Macaulay Culkin, protagonistul din cel mai celebru film de Crăciun?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI