Close sidebar
Close sidebar

Sase luni de puscarie pentru "o mana pe fund"! Se aspreste legea privind hartuirea sexuala si psihologica

Noul proiect de lege privind hartuirea sexuala si psihologica, initiat de Oana Bizgan, deputata independenta, propune amenzi intimidante pentru dementii/dementele care-si abuzeaza concetatenii.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Metodologia aplicarii legale a acestor sanctiuni, cat si delimitarea dintre contraventie si infractiune- nu de alta, dar contraventia implica o amenda, pe cand infractiunea inchisoare de la trei la sase luni- sunt marile pietre de moara ale acestui proiect adoptat de Senat si trimis deja catre Camera Deputatilor, for decizional.

De ce? Pentru ca hartuirea, clasificata drept contraventie in legea 202 si care potrivit noului proiect legislativ ar fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 100.000 de lei, ar putea fi usor confundata cu hartuirea clasata drept infractiune in Codul Penal, articolul 218, fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la trei la sase luni. Granita este, intr-adevar, subtire.

Si, apoi, hartuirea stradala, de pilda, sau clasica hartuire din autobuz- o mana scapata pe formele provocatoare ale unui umanoid, fie el femeie sau barbat- sunt greu de probat, asadar si mai greu de tras la raspundere vinovatul.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Fara martori (oamenii sunt de obicei grabiti, nu asteapta sa vina politistii pentru a te sustine in fata lor), fara inregistrari video sau fotografii concludente, cuvantul, unul singur, al victimei, impotriva unui agresor probabil de mult evaporat din peisaj, nu va fi niciodata suficient pentru ca noua lege sa fie aplicata. Mai mult, victima risca o amenda pentru deplasarea inutila a politistilor.

Si, atunci? Deputata Oana Bizgan a incercat s-o lamureasca pe colega mea care i-a cerut opinia in acest sens: „Chiar daca hartuitorii nu sunt prinsi tot timpul in fapt, daca pe o strada sau intr-o anumita

zona exista foarte multe sesizari de abuzuri de genul acesta, politia poate interveni prin instalarea unor camere de supraveghere sau sa puna un echipaj acolo pentru ca oamenii sa se simta in siguranta”.

Citeste mai mult pe EVZ.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI