Au taiat frunza la caini, dar acum recupereaza timpul pierdut cu varf si indesat. Din cei peste 100 de beneficiari ai Legii 416, in comuna Ciorasti mai sunt acum vreo 40.

Locurile de munca au aparut instant dupa ce primarul a infiintat o firma de constructii al carei actionar unic e institutia pe care o conduce.

Ca sa faca rost de muncitori, edilul a apelat intai la beneficiarii ajutorului social. Banii, de trei ori mai multi decat la  venitul minim garantat i-au facut pe oameni sa isi doreasca sa munceasca aici!

Nicolae Braicau- primarul comunei Ciorasti

"Am facut-o in 2012, prima data cu pasi timizi, fiindca nu gaseam forta de munca, dar incet, incet am ajuns la un numar de 80 de angajati"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


In fiecare zi, primarul din Ciorasti da o raita pe santier sa vada daca cei aproape 60 de muncitori astfalteaza si toarna pavele. Nimeni nu se plange de munca.
 
"Altii incearca sa-l copieze (n.a.

pe primarul comunei Ciorasti), dar nu reusesc. Pai daca sunt peste 50, 60 de baieti tineri care trebuiau sa paraseasca localitatea. Si acum au un loc de munca. Si bine platit. Ca in ziua de astazi."

 

De cand fostii asistati social locreaza la firma de constructii, fata comunei Ciorasti s-a schimbat. Acum exista drumuri asfaltate, rigole si podete la fiecare casa.

Incet, incet, in comuna Ciorasti au ajuns sa fie numai 46 de asistati social.

Li s-ar fi gasit poate si lor de munca, daca boala sau batranetea nu-i impiedica sa lucreze. Modelul adoptat de primarul vrancean este deja unul de succes peste granita. In Ungaria, unde asistatii primesc 340 de lei, adica mai putin de jumatate din cat au beneficiarii din tara noastra, asistatii social se pot angaja in unitatile de productie ale primariilor- castiga bani buni, iar bugetul local creste. La noi, ideea a prin doar in Vrancea.

Nicolae Braicau- primarul comunei Ciorasti 

"Ideea este in felul urmator: cu bani putini, se pot face lucruri bune si mari"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si