Close sidebar
Close sidebar

Schimbari majore in Codul Muncii! Angajatorii vor primi amenzi de 20.000 de lei pentru fiecare salariat la "negru"

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernu Tudose contine mai multe reglemantari cu privire la activitatea angajatorilor.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Una dintre propuneri se refera la faptul ca angajatorul va fi amendat pentru fircare persoana depistata fara contract individual de munca, nu doar in cazul in care  erau identificare cel putin cinci persoane in aceasta situatie, asa cum inca stabileste legislatia din prezent.

O alta prevedere precede scurtarea este scurtarea termenului in care se pot incheia actele aditionale pentru modificarile contractuale (de exemplu, când se majoreaza salariul sau când se schimba criteriile de evaluare a activitatii profesionale).  Mai exact, ai precis, actele aditionale vor trebui incheiate inainte sa produca efecte, nu in termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarilor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Totodata, angajatorul va fi amendat si daca un salariat angajat cu norma partiala se va duce la serviciu in afara programului de lucru stabilit contractual, orele acesta fiind incadrate la munca nedeclarata. Astfel, aceasta forma de munca nedeclarata va putea fi sanctionata cu amenzi de 10.000 de lei pentru fiecare persoana identificata. In forma initiala, proiectul lansat de Ministerul Muncii prevedea amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei.

Citit mai mult AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI