Contractul de munca incheiat in forma verbala va fi valabil si considerat incheiat pe perioada nedeterminata. Actul aditional la contract va fi incheiat inainte de producerea efectelor juridice ale modificarii pe care le aduce si nu in 20 de zile lucratoare dupa producerea modificarii, cum se intampla acum, potrivit economica.net.

In forma actuala a Codului Muncii, lipsesc prevederi clare referitoare la modalitatea de intocmire, completare, modificare, pastrare si prezentare a documentelor referitoare la evidenta timpului lucrat de angajati, dar si parghiile legale coercitive care sa oblige angajatorul la intocmirea acestor documente.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In controalele facute la angajatori, inspectorii de munca se confunta adesea cu situatii de munca nedeclarata care nu au putut fi incadrate ca atare si, pe cale de consecinta, nu au putut fi sanctionate, pentru ca in Codul Muncii nu exista o definitie a muncii nedeclarate, iar actul normativ prevede sanctiune doar pentru fapta de a primi la munca o persoana fara incheierea in forma scrisa a contractului individual de munca anterior inceperii activitatii, nu si pentru munca nedeclarata partial de angajator, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege pentru modificarea Codului Muncii, mai scrie sursa citata.

Citeste continuarea pe Libertatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si