Astfel, atunci cand consumam prea mult alcool in organismul nostru se pot produce schimbari dramatice, care ne afecteaza memoria, judecata, echilibrul, organele vitale, inclusiv creierul.

Odata ce alcoolul este absorbit in fluxul sanguin, calatoreste prin corp si intrerupe functiile normale. Potrivit adevarul.ro, alcoolul are capacitatea de a schimba gandirea, modul in care un individ se comporta si reactioneaza. Acest lucru se intampla din cauza efectului de incetinire pe care alcoolul il are asupra neurotransmitatorilor din creier.

Astfel, sunt afectate memoria, judecata, emotia si viziunea, dar si echilibrul. Cerebelul este responsabil pentru toate functiile motorii si, din acest motiv, atunci cand se consuma alcool, sunt afectate reflexele, echilibrul si coordonarea.

Consumul de alcool creste pofta de alimente grase si nesanatoase, din cauza cresterii productiei de galanin, un tip de neurotransmitator responsabil  pentru pofta de alimente grase.

Dupa un consum excesiv de alcool, veti observa ca pielea dumneavoastra nu mai arata foarte bine, iar asta se datoreaza deshidratarii. In momentul in care beti alcool, productia hormonului vasopresina incetineste, rinichii elibereaza apa, iar asta duce la deshidratare si piele obosita.

Unul dintre organele cele mai afectate de consumul de alcool este si ficatul, responsabil de rezolvarea problemelor cauzate de substante nocive si eliminarea lor din corp. In timpul acestui proces, se creeaza in organism un compus chimic numit acetaldehida, pe care ficatul il transforma in acid, ce poate intra in fluxul sanguin.
Iar astfel, se produce senzatia de greata, varsaturi si arsuri la stomac.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si